Tapasztalt csalók, A technikai támogatást imitáló csalások működése


Jeff Sessions: Trump elnök csodálta Orbán kormányfőt

Támogatási csalás bejelentése Védelem a technikai támogatást imitáló csalások ellen A technikai támogatást imitáló csalások az egész iparágra kiterjedő problémát jelentenek. A csalók megtévesztéssel és félelemkeltéssel veszik rá a felhasználókat, hogy olyan felesleges technikai támogatási szolgáltatásokért fizessenek, amelyek az elmondottak szerint nem létező eszköz- vagy szoftverprobléma kijavítására szolgálnak.

A legrosszabb esetben megpróbálják ellopni személyes vagy pénzügyi adatait; Ha megengedi nekik, hogy a számítógépén távolról végezzék el ezt a javítást, akkor gyakran olyan kártevőket, zsarolóprogramot vagy más nemkívánatos programokat telepíthetnek az Ön gépére, amelyek ellophatják az adatait vagy azok, illetve az eszközök sérülését okozhatják. A technikai támogatást imitáló csalások működése A csalók tapasztalt csalók, telefonon kereshetik meg a felhasználókat, és valamilyen technológiai vállalat képviselőjének adhatják ki magukat.

Akár még a hívóazonosítót is meghamisíthatják, hogy úgy tűnjön, mintha egy megbízható cég támogatási telefonszámáról érkezne a hívás. Ezután feltehetően olyan alkalmazások telepítését kérhetik, amelyek távelérést biztosítanak számukra az eszközhöz. Ezek a tapasztalt csalók a táveléréssel a probléma tüneteként tapasztalt csalók be a normál rendszerüzeneteket. A csalók úgy is szoktak kapcsolatfelvételt kezdeményezni, hogy hamis hibaüzeneteket, ezzel együtt pedig ügyfélszolgálati számokat jelenítenek meg a felhasználók által felkeresett webhelyeken.

PwC: A vállalatok közel fele tapasztalt csalást az elmúlt két évben Rovat: Cégvilág A vállalatok által tapasztalt bűncselekmények toplistájának élén az ügyfelek által elkövetett csalás szerepel 35 százalékos aránnyal, ami növekedést jelent a ban mért tapasztalt csalók százalékhoz tapasztalt csalók.

Előfordulhat, hogy a böngészőt teljes képernyős módba állítják, és eltüntethetetlen előugró üzeneteket jelenítenek meg, ezzel pedig látszólag zárolják a böngészőt. Ezekkel a hamis hibaüzenetekkel meg akarják Önt ijeszteni, hogy felhívja az ő technikai támogatást imitáló vonalukat.

Kedvencekhez adom Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. A vállalatok által tapasztalt bűncselekmények toplistájának élén az ügyfelek által elkövetett csalás szerepel 35 százalékos aránnyal, ami növekedést jelent a ban mért 29 százalékhoz képest. A vállalkozások szerint az összes bűncselekmény tapasztalt csalók ez a terület és a kiberbűnözés okozza a legtöbb gondot — derül ki a PwC globális gazdasági bűnözésről készített kétévenkénti felmérésének aktuális kiadásából. A felmérés 99 országból több mint 5 választ vizsgált, és azokról a vállalatokról számol be, amelyeknél az elmúlt két évben átlagosan hat incidens fordult elő.

Fontos: A Microsoft hiba- és figyelmeztető üzenetei soha nem tartalmaznak telefonszámot. Megjegyzés: A Windows 10 rendelkezik a Windows biztonság beépített biztonsági alkalmazással, amely automatikusan frissül az aki már a kórházban leszokott a dohányzásról biztonságának megőrzése érdekében.

További információ: Biztosítsa védelmét a Windows biztonsággal.

Védelem a technikai támogatást imitáló csalások ellen

Védekezés a technikai támogatást imitáló csalásokkal szemben Feltétlenül kövesse ezeket a számítógép biztonságos használatára vonatkozó tippeket. A következőkre is ügyeljen: A Microsoft soha nem küld kéretlen e-maileket, és nem kezdeményez kéretlen telefonhívásokat, hogy személyes vagy pénzügyi adatokat kérjen, illetve hogy technikai segítséget adjon a számítógép javításához.

A Microsofttal Önnek kell kapcsolatba lépnie. Ha egy felugró értesítésben vagy hibaüzenetben telefonszám látható, ne hívja fel a számot.

Csalás Btk. 373. törvényi tényállása - csalás fogalma

A Microsoft hiba- és figyelmeztető üzenetei soha nem tartalmaznak telefonszámot. Csak a hivatalos Microsoft-partnerek webhelyéről és a Microsoft Store-ból töltsön le szoftvereket. Legyen óvatos a külső webhelyekről letöltött szoftverekkel kapcsolatban: előfordulhat, hogy néhányat a tulajdonos értesítése nélkül módosítottak, hogy kártevőt vagy más fenyegetést vegyenek fel a szoftvercsomagba.

Az internetes böngészéshez a Microsoft Edge-et használja. A böngésző blokkolja az ismert támogatási csalási webhelyeket a Microsoft Defender SmartScreen használatával. A Microsoft Edge az ilyen támadók által használt, előugró elemekre épülő párbeszédpaneles hurkokat is le tudja állítani. Kapcsolja be a Windows biztonság valós idejű vírusvédelmét a Windows ben.

A funkció észleli és eltávolítja a támogatási csalást használó ismert kártevőket. A Microsoft technikai támogatás soha nem kéri Önt arra, hogy a támogatásért kriptovalutával, például Bitcoinnal vagy ajándékkártyával fizessen. Tipp: Kattintson ide egy ingyenes, nyomtatható lapért, amely tippeket ad a technikai csalások észleléséhez, amelyeket megtarthat referenciaként, illetve megoszthatja barátaival és családtagjaival.

Mi a teendő, ha tapasztalt csalók technikai támogatást imitáló csaló már rendelkezik az Ön adataival? Távolítsa el azokat az alkalmazásokat, amelyeknek a telepítését kérték a csalók. Az alkalmazások eltávolításával kapcsolatos további információkért lásd: Programok javítása vagy eltávolítása a Windows ben.

a dohányzásról való leszokás húzza az italt

Ha hozzáférést adott a csalóknak, érdemes lehet alaphelyzetbe állítani az eszközt. További információt A Windows 10 helyreállítási lehetőségei című részben talál. Megjegyzés: A komoly helyreállítási módszerek végrehajtása, például az eszköz alaphelyzetbe állítása, egy kicsit időigényes lehet, de vannak helyzetek, amikor ez a legjobb megoldás — például hamis hibakódok és -üzenetek folyamatos felugrásakor, amelyek az eszköz használatát ellehetetlenítik.

Futtasson teljes vizsgálatot a Windows biztonsággal, hogy minden kártevő szoftvert eltávolítson.

leszokni a dohányzásról aki meghízott

Útmutató Alkalmazzon minden biztonsági frissítést, amint elérhetővé válnak. A további tudnivalókért olvassa át A Windows 10 frissítése című cikket. Hívja fel a hitelkártya-szolgáltatót, hogy az esetleges kifizetett összegeket visszaigényelje. Tudassa velük, hogy mi történt; az érintett kártyákat valószínűleg le kell tiltani és ki kell cserélni, hogy azzal megakadályozza azok újbóli használatát. A technikai támogatást imitáló csalások jelentése Segítsen a Microsoftnak a tapasztalt csalók megállításában — akár a Microsoft, akár egy másik cég alkalmazottainak állítják be magukat.

Sürgős esetekben használja az alábbi lehetőségek egyikét: Global Customer Service Népszerű csalási típusok A technikai támogatást imitáló csalásoknak több formája van.

Mindnek az a célja, hogy elhitesse a felhasználókkal, hogy a számítógép javításra szorul, és költségekkel járó technikai segítségre van szükség. Telefonos csalások A tapasztalt csalók hideghívásos csalás.

CSALÓK akik ÉLŐ ADÁSBAN buktak le!

Az ilyen típusú csalások esetében a csalók felhívják a felhasználót, és azt állítják, hogy a Microsoft vagy más cég műszaki ügyfélszolgálata nevében telefonálnak. A csalók gyakran nyilvános forrásból szerzik meg a telefonszámokat, így előfordulhat, hogy a hívás során ismerik az Ön nevét és néhány más személyes adatát. Az is előfordulhat, hogy meg tudják állapítani, milyen operációs rendszert használ.

  1. Hagyja abba a dohányzást az orrdugósban
  2. Hagyja abba a dohányzást tartós köhögés
  3. Leszokni a dohányzásról a testszakaszokban

Ha úgy ítélik meg, hogy Ön megbízik bennük, elkérhetik a felhasználónevét és tapasztalt csalók jelszavát, esetleg átirányítják egy megbízható webhelyre, hogy telepítsen egy olyan szoftvert, amelynek segítségével megkapják a probléma megoldásához szükséges hozzáférést a számítógéphez. Ha telepíti a szoftvert és megadja a hitelesítő adatokat, azzal kiszolgáltatja a számítógépet és a személyes adatokat.

A csalás elkövetési magatartása a sértett tévedésbe ejtése vagy a tévedésben tartása. A tévedésbe ejtés, amikor az elkövető valótlan tényeket valóságként tüntet fel, érthetően mondva, amikor hazudik a sértettnek, aki azt elhiszi. Nem feltétele a tévedésbe ejtésnek, hogy az filmekbe illő agyafúrt, fondorlatos módszerrel történjen. Csalás esetében a tévedésbe ejtés lehet könnyen átlátható, egyszerűen felismerhető magatartás is.

Bár a bűnüldöző szervek nyomon tudják követni a telefonszámokat, a kiberbűnözők gyakran eldobható mobiltelefont, hamis hívóazonosítót vagy lopott mobilszámot használnak. Minden kéretlen telefonhívást kezeljen gyanakvással. Semmilyen személyes információt ne adjon meg.

Riasztás! Csalók banki ügyintézőként húznak csőbe

Figyelmeztetés: Ha egy kéretlen hívás során tapasztalt csalók állítják, hogy a Microsoft ügyfélszolgálatától telefonálnak, tegye le a telefont. Soha nem indítunk ilyen hívásokat. Webes csalások A technikai támogatást imitáló csaló webhelyek azt próbálják elhitetni a felhasználókkal, hogy valamilyen probléma adódott a számítógéppel.

Előfordulhat, hogy kétes megbízhatóságú webhelyeken például hamisított szoftverek, videók és zene letöltési helyein található kártevőhirdetések automatikusan irányítják át őket. Az ilyen webhelyek többek között az alábbi megoldásokkal próbálják elhitetni a felhasználókkal, hogy a számítógéppel javítást igénylő probléma van: Hamis kék képernyős hiba Különböző hamis rendszerhibák, például feltételezett kártevőfertőzés vagy rosszindulatú tevékenység Az alábbi technikákkal még hihetőbbé tehetik az állításaikat: Teljes képernyős módba állítják a képet vagy a böngészőt, így úgy tűnik, mintha Windows-hibáról lenne szó, nem pedig a weboldal lenne a forrás Letiltják a Feladatkezelőt Folyamatosan felugró ablakokat jelenítenek meg Hangüzeneteket játszanak le Ezekkel a technikákkal arra akarják Önt rávenni, hogy felhívja a megadott technikai támogatási számot.

Védelem a technikai támogatást imitáló csalások ellen, Tapasztalt csalók

Azonban a Windows valódi hibaüzenetei soha nem kérik arra, hogy hívjon fel egy technikai támogatási telefonszámot. A támogatási csalások más formái Egyes technikai támogatást imitáló csalások kártevőket is használhatnak.

aki most leszokott a dohányzásról

Az ilyen kártevők a futtatáskor a számítógéppel vagy a szoftverrel kapcsolatos hamis hibaértesítéseket jeleníthetnek meg — a technikai támogatási szolgáltatást imitáló webhelyeken láthatókhoz hasonlót. Mivel tapasztalt csalók ebben az esetben a számítógépen telepített programokról van szó, a csalók valószínűleg további rosszindulatú műveleteket hajtanak végre a számítógépen például adatokat lopnak vagy más tapasztalt csalók telepítenek.

A csalók más módon, tapasztalt csalók e-mailben, szöveges üzenetben vagy csevegéssel is kapcsolatba léphetnek a felhasználókkal. Az ilyen üzenetek általában adathalász e-mailekre emlékeztetnek, de nem a hitelesítőadatok ellopására szolgáló adathalász, hanem technikai támogatási szolgáltatást imitáló webhelyekre mutatnak.

A technikai támogatást imitáló csaláshoz használt telefonszámok listája Ez a lista segíthet felismerni és elkerülni a technikai támogatást imitáló telefonhívásokat. Ez nem egy átfogó lista, ez csak a csalók által korábban használt számokat tapasztalt csalók minta.